Röding

Röding

Rödingen är en gammal svensk favorit. Den har ett delikat rödrosa kött som lämpar sig utmärkt att steka i panna, ugnssteka, grilla eller grava. Vår röding är filéad med en skinnsida kvar vilket gör att fisken håller ihop bättre vid tillagning.

Styckfrysta rödingfiléer med skinn
Handelsbeteckning: Fjällröding
Latinskt namn: Salvelinus alpinus
Produktionsmetod: Odlad
Ursprungsland: Island
Förpackning: 2,5 kg
Pris: 625 kr
Jämförspris: 250 kr/kg
Hållbarhet: 3-6 månader
Tillagning: Koka, steka, ugnssteka, grilla

Röding

Förpackning röding om 2,5 kg för 625 kr st Lägg till inköpslistan

 

Grillad röding med lök

Grillad röding med lök

Till produkten röding rekommenderar vår kock Andreas Stenberg vårt recept på Grillad röding med lök.

Skriv ut receptet på Grillad röding med lök här »

 

 

Recept förslag röding

Ljummen primörsalladRecept: Ljummen primörsallad

CitronsåsRecept: Citronsås

ViltlaxRecept: Viltlax

Visa alla recept på röding »

 

Fakta om röding

Röding skiljer sig från övriga laxfiskar framför allt genom färgen. Den har ljusa fläckar mot mörk bakgrund och mycket små fjäll. Namnet "röding" kommer av fornsvenskans "rödhinger", som syftar på fiskens röda buk. Rödingen finns omtalad som matfisk redan i början på 1500-talet och är alltjämt en uppskattad matfisk. Den är en typisk kallvattenfisk och trivs därför i fjällsjöar och kalla, djupa vattendrag.

Röding har ungefär samma höga näringsvärde som lax: c:a 13 % fett och 18 % protein. Röding innehåller även A- och D-vitamin.

Leveransområden och -tider

Skriv in ditt postnummer för att se om vi levererar till ditt postnummerområde, och vilken leveranstid som gäller:

 

 

Stäng Skicka

×